Retsept nr 2: Õuna-kaneeli valgupannkoogid banaani ning meega

Retsept nr 2: Õuna-kaneeli valgupannkoogid banaani ning meega
Väga maitsvad valgurikkad pannkoogid hommikusöögiks või magusaks vahepalaks. Kookide väga hea maitse võimaldab asendada traditsioonilised pannkoogid valgupannkookidega ning seeläbi suurendada valkude ning vähendada süsivesikute hulka oma dieedis. Mitmed retsepti proovinud inimesed väidavad, et neile maitsevad valgupannkoogid isegi rohkem kui traditsioonilised.
Kõik retseptis olevad komponendid on asendatavad, näiteks võib õuna-kaneeli pulbri asemel kasutada näiteks vaarikamaitselist pannkoogipulbrit ning banaani võib asendada teiste puuviljade või marjadega (pirn, õun, maasikad). Maitseks võib lisada mandleid. Praadimine kookosõli lisab kookidele mõnusa kookose maitse.

Valmistamine

  1. Valage vesi potti ning lisage pannkoogipulber
  2. Segage kuni taigen on ühtlane ning laske taignal 2 minutit pakeneda
  3. Kuumutage pann ning lisage pannile kookosõli
  4. Küpsetage pannkooke keskmisel tulel mõlemalt poolt umbes 1 minut
  5. Viilutage banaan parajateks tükkideks
  6. Lisage valminud pannkookidele banaan ning maitseks veidi mett
KogusKoostisosa
85 mlVesi
1.5 mõõdulusikat ~ 60 gHi Pro õuna-kaneeli pannkoogipulber
1 teelusikas ~ 5 gKookosõli
1 (keskmise suurusega)Banaan
1 teelusikas ~ 5 gMesi
Analüüs1 kogus
Energia425 kcal
Süsivesikud57 g
millest suhkrud10 g
Rasvad11 g
Valgud26 g